ciśnienie w cylindrach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzegzet
    Classic
    • 2010
    • 7

ciśnienie w cylindrach

szkoda, A w BKD wymieniales tez ??

Ja mam 114kkm w BKD na 288mm i tez powoli trzeba wymienic przod i tyl i plan jest na wsadzenie ATE
  • maczupikczu 01
    Classic
    • 2009
    • 21

ciśnienie w cylindrach

witam mam problem z odpalaniem rano nowe filtry kąt wtrysku ustawiony ,do wymiany rozrządu jeszcze 20kkm ,nowe świece żarowe bateria roczna rozrusznik sprawdzony byłem u mechaniora i zmierzył mi ciśnienie w garach no i szok 1-18, 2-20, 3-20, 4-19 auto ma przejechane 160 kkm nie wiem co robić , a czy przy tak niskim ciśnieniu powinien wogóle odpalić? nie dymi nie bierze oleju moc też ok może błąd pomiaru co wy na to :?:

Komentarz

• marco1
      Classic
      • 2009
      • 31

Ja stawiam na błąd pomiaru, bo przy takim ciśnieniu to musi być coś nie tak.

Na pewno będzie problem z rozruchem zimnego silnika mimo że świece grzeją, a dyma po odpaleniu koloru jasnego na pewno puści.

Miałem ten sam problem z odpalaniem, tylko że u mnie ciśnienie było około 24 atm i też ciężko rano palił

Komentarz

• rss
        L&K
        • 2009
        • 1098

19atm to bodajze minimalne cisnienie, zapalac bedzie z trudem
        jestes pewiem ze ma nalatane 160tys?
        kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• maczupikczu 01
          Classic
          • 2009
          • 21

tak; jestem pewien co do przebiegu

[ Dodano: Sob 31 Paź, 09 19:58 ]
          a może to wina kiepskiego aku , bo dziś rano było - 1* to ledwo zakręcił aż zaczęła się odzywać syrenka od alarmu i żeby go odpalić zdjąłem czujnik temperatury bo świec nie podgrzał

Komentarz

Pracuję...